airfranceklm0803Η γαλλό-ολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France-KLM πιθανότατα θα επιστρέψει στα κέρδη το 2013 ως αποτέλεσμα των πρόσφατων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Alexandre de Juniac.

«Η Air France θα εμφανίσει κέρδη το 2014 και η Air France-KLM πιθανότατα θα εμφανίσει κέρδη από το 2013», τόνισε ο de Juniac, σε συνέντευξή του στο τοπικό ραδιόφωνο Europe 1. «Αυτό θα μας δώσει τα μέσα να αναπτύξουμε και να ανοίξουμε νέα δρομολόγια». Η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει να «πετάει» σε διάφορες πόλεις στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική, μεταξύ των οποίων ο Παναμάς και η Μπραζίλια.

Η εταιρεία έχει διεξάγει σειρά προγραμμάτων περικοπής θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης που στόχο έχει να μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2015.

Έχει να αντιμετωπίσει την άνοδο του ανταγωνισμού από τις εταιρείες πτήσεων χαμηλού κόστους στην ευρωπαϊκή αγορά μικρής και μεσαίας διάρκειας πτήσεων, και από τις εταιρείες της Μέσης Ανατολής, όπως η Emirates Airlines.

Ο de Juniac δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας το 2014 και δεν αναμένει οποιαδήποτε σύγκρουση με τα σωματεία των εργαζομένων τους επόμενους μήνες.

capital