thessalonikiΟ Κριστιάν Καπέλο και η Μάρτα Λαζαρίν προσκαλούν τους συμπατριώτες τους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη για διακοπές. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ιταλών δημοσιογράφων που είχαν την έξυπνη ιδέα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των social media και να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική διεύθυνση στο ίντερνετ, αποκλειστικά για ταξιδιώτες. Το blogdiviaggi.com φιλοξένησε στις σελίδες του ένα αφιέρωμα για την ιστορία, τα μνημεία, την αγορά και τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία το ρεπορτάζ τους, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη φιλοξενία τους, στοχεύοντας στη διαφήμιση του προορισμού στη χώρα τους.

Την ίδια ώρα, και η έγκριτη δημοσιογράφος Σύνθια Κολάντζελο μαζί με τον επαγγελματία φωτογράφο Φερνάντο Ντβόσκιν από το ταξιδιωτικό περιοδικό της Αργεντινής Lugares του ομίλου La Nacion επισκέφθηκαν την συμπρωτεύουσα, προκειμένου να συλλέξουν υλικό για τη δημοσίευση τουριστικού αφιερώματος και δήλωσαν γοητευμένοι με την πόλη.

Παράλληλα, η ΕΞΘ φιλοξένησε και τέσσερις Αυστριακούς δημοσιογράφους ημερησίων εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας της χώρας τους, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη για τουρισμό και στη συνέχεια να μοιραστούν με τους αναγνώστες τους, τις εμπειρίες τους. Πρόκειται για τη Σουζάν Ζίτα Ανγκστ, την Έλκε Φερτσεϋ, τον Γκέρχαρτν Ομπερζιλ και τον Μάρτιν Σβόμποντα. Τους συντάκτες συνόδευε η κυρία Μαίρη Λεμονή από το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας.