Δύο φορές περισσότερα οικογενειακά ταξίδια πραγματοποιούν οι ασιάτες ταξιδιώτες συγκριτικά με τους δυτικούς, όπως αποκαλύπτει η έρευνα για τις οικογενειακές ταξιδιωτικές τάσεις για το 2018 της Agoda.

Συγκεκριμένα, πάνω από το 34% των ταξιδιωτών πραγματοποίησε περισσότερα από πέντε οικογενειακά ταξίδια το περασμένο έτος.

Η Ασία κυριαρχεί σε αυτήν την πολυπολιτισμική τάση με ένα αξιοσημείωτο 77% των ταξιδιωτών από την Ταϊλάνδη και 62% από τις Φιλιππίνες, να αναφέρουν ότι έχουν κάνει πέντε ή περισσότερες οικογενειακά διακοπές κατά το παρελθόν έτος.

Αντίθετα, μόνο το 7% των Βρετανών ταξιδιωτών πραγματοποίησε περισσότερα από πέντε οικογενειακά ταξίδια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το 74% των Μαλαισιανών ταξιδιωτών έχουν ταξιδέψει με την οικογένεια τους τον τελευταίο χρόνο.

Μάλιστα, οι ταξιδιώτες της Μαλαισίας προσβλέπουν στον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σε ποσοστό 80%, στη χαλάρωση 70% και δοκιμάζουν νέα πράγματα (52%) τα περισσότερα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών του ταξιδίων.

Μια διαμονή τεσσάρων έως επτά νυχτών είναι η πιο δημοφιλής διάρκεια για οικογενειακές διακοπές παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις αγορές.

Στη Βρετανία, διαμονή τεσσάρων έως επτά ημερών αποτελούσε το 41% ​​των οικογενειακών ταξιδιών κατά το παρελθόν έτος, σε σύγκριση με μόνο το 20% των οικογενειακών ταξιδιών για τους Ταϊλανδούς.

Αντίθετα, οι οικογενειακές διακοπές άνω των δύο εβδομάδων πραγματοποιούνται από το ένα τρίτο περίπου των Ταϋλανδών, αλλά μόνο το 11% των Μαλαισιανών. Επίσης, οι οικογένειες του Βιετνάμ, της Μαλαισίας και της Κίνας προτιμούν τις μικρότερες διακοπές τριών ημερών.

Η έρευνα εξέτασε επίσης ποιος συμπεριλήφθηκε στις οικογενειακές διακοπές και διαπίστωσε ότι το 35% των παγκόσμιων ταξιδιωτών έχουν κάνει διακοπές με παππούδες.

Οι Ταϋλανδοί (66%) και οι Ινδονήσιοι (54%) είχαν περισσότερες πιθανότητες να συμπεριλάβουν τους παππούδες στα σχέδια διακοπών τους, ενώ οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία (13%) και την Αυστραλία (20%) ήταν λιγότερο πιθανό να το κάνουν αυτό.