Η RIU Hotels & Resorts (RUI) -η 30η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Hotels- απέκτησε το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο.

Το νέο ακίνητο της που θα ανοίξει μέχρι το τέλος του 2020, θα είναι 4 αστέρων της σειράς των ξενοδοχείων πόλης Riu Plaza. Θα βρίσκεται σε μια από τις προνομιακές γειτονιές της πόλης – ακριβώς δίπλα στο σταθμό Victoria για απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο Gatwick σε 30 λεπτά, τον καθεδρικό ναό του Westminster και το παλάτι του Μπάκιγχαμ – θα διαθέτει 350 δωμάτια και θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ταξιδιώτες αναψυχής.

Με μία επένδυση περίπου ύψους 250 εκατ. ευρώ -κόστος αγοράς και ανακαίνισης του ακινήτου- το μελλοντικό ξενοδοχείο RIU θα διατηρήσει τη δομή και τις καλύτερες πτυχές του κτιρίου, αλλά το εσωτερικό του θα μεταμορφωθεί εντελώς.

To 2011 h Ισπανική RIU Hotels & Resorts ξεκίνησε τη νέα σειρά ξενοδοχείων πόλης Riu Plaza. Αυτά βρίσκονται στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και εξυπηρετούν τόσο ταξιδιώτες επαγγελματίες όσο και τουρίστες.

Η RIU διαθέτει ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Τυνησία, το Μαρόκο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Τζαμάικα, τις Μπαχάμες, την Αρούμπα, την Κόστα Ρίκα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Παναμά, το Πράσινο Ακρωτήριο, τον Μαυρίκιο.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος έχει ένα 5ετές σχέδιο επέκτασης σε νέους προορισμούς, ειδικά στην Ασία, καθώς και σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο όπου σχεδιάζει να ανοίξει τα αστικά ξενοδοχεία Riu Plaza.