Κεντρική Γέφυρα, Άγαλμα Ασκληπιού, Λιμανάκι Ληθαίου, Ασκληπιείο, Δωροθέα Σχολή, Φρούριο Ρολόι, Βαρούσι, Μανάβικα – Τοιχογραφία, Κεντρική Πλατεία, αποτελούν 8 σημεία της πόλης των Τρικάλων με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, τα οποία μπήκαν ως στάσεις-σταθμοί, στην πρώτη τουριστική διαδρομή στην πόλη με σήμανση και QR codes.

Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων τοποθέτησε 8 πινακίδες ενημέρωσης πολιτών σε ισάριθμα επισκέψιμα σημεία και μνημεία των Τρικάλων, από τα οποία ο κάθε πολίτης με smartphone θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικώς: σκανάρει απλώς με το κινητό, το σήμα QR code που βρίσκεται στην πινακίδα και αυτομάτως μεταφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων με τις αντίστοιχες πληροφορίες για κάθε μνημείο. Αυτός ο «ηλεκτρονικός ξεναγός» ουσιαστικά παρέχει τις βασικές πληροφορίες για συγκεκριμένα μνημεία – τοποθεσίες των Τρικάλων, που ήδη αναφέρθηκαν.

Σημειώνεται τέλος ότι πρόκειται για τα εμβληματικά σημεία του κέντρου των Τρικάλων, που περικλείονται σε μια διαδρομή περίπου 2 χλμ., πεζή ή με το ποδήλατο.

Πηγή: trikalanews.gr