Η νεολαία, οι κοινές δράσεις για την τρίτη ηλικία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο δημοτικής διοίκησης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους εκπροσώπους του Δήμου Χερσονήσου, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Μπινζ της Γερμανίας και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κάρστεν Σνάιντερ.

Η αποστολή από τη Χερσόνησο, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Μαστοράκη και τους Κωνσταντίνο Τσαντηράκη (πρόεδρο Δ.Σ.), Καλλιόπη Αγγελή (δημ. σύμβουλο), Γιάννη Μηλάκη (δημ. σύμβουλο – εντεταλμένο σύμβουλο Νεολαίας) και Ευτυχία Ανδριανού (αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης), επισκέφθηκε τα τμήματα της Πολεοδομίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπλασης του γερμανικού Δήμου, αλλά και τη δημοτική τουριστική επιχείρηση που έχει ως αρμοδιότητες τη διαχείριση απορριμμάτων και καθαριότητας, τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, τη διατήρηση και ανάπτυξη της παράκτιας περιοχής και του πρασίνου, τη συντήρηση της συνολικής δημοτικής υποδομής και τη λειτουργία της δημοτικής αστυνόμευσης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εθνικό πάρκο «Γιασμούντ», μέρος του οποίου τελεί υπό την προστασία της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Επίσης, έγινε επίσημη παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο κ. Μαστοράκης παρουσίασε τον Δήμο Χερσονήσου, καθώς και τις προσδοκίες του από τη συνεργασία.

«Η συνάντησή μας στο Μπινζ αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη βιωσιμότητα της πρωτοβουλίας μας για συνεργασία» δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου. Να σημειωθεί ότι η πρώτη επικοινωνία των δύο Δήμων έγινε στην 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Ναυπλίου.

Πηγή: patris.gr