Η αεροπορική εταιρεία low cost της Ευρώπης έχει ελαχιστοποιήσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της κατά 150 εκατ. ευρώ, καταγγέλλοντας τις επιπτώσεις των απεργιών και το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου.

Η Ryanair μείωσε το συνολικό ετήσιο κέρδος από 1,3 δις ευρώ σε 1,15 δις ευρώ και η αεροπορική εταιρεία κατηγορεί τις απεργίες πιλότων και πληρώματος θαλάμου επιβατών για ένα μεγάλο μέρος της πτώσης των προβλεπόμενων κερδών.

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι οι απεργίες προκάλεσαν «χαμηλότερη κίνηση και χαμηλότερους ναύλους κοντά τον Σεπτέμβριο».

“Η εμπιστοσύνη των πελατών, οι προπληρωμένες κρατήσεις και οι ναύλοι του τρίτου τριμήνου (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο) έχουν επηρεαστεί, κυρίως κατά τη διάρκεια των σχολικών εορτών του Οκτωβρίου και των Χριστουγέννων, στις πέντε χώρες όπου είχαμε άσκοπες απεργίες”, λέει ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Η αεροπορική εταιρεία πλήττεται επίσης από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου για τέσσερα χρόνια. Το 10% των απαιτήσεών του για καύσιμα δεν καλύπτεται, εκθέτοντάς το σε υψηλότερο κόστος.