ermou-katastimataΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις των εμπόρων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα του ΣΕΤΕ να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε από την πλευρά του ότι “οι περιφερειάρχες πρέπει να συνυπολογίσουν την αντοχή του ελληνικού εμπορίου και τη δυνατότητα των καταναλωτών”.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είπε ότι “είναι αδύνατο να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς 12 μήνες τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και ξένου τουρίστα, ακόμα και τον χειμώνα”.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν τον χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι θέλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως “κράχτη” όλες τις Κυριακές του χρόνου”, επισήμανε.