Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να κάνουν check-in για την πτήση τους, να ολοκληρώσουν τις διατυπώσεις για μετανάστευσης και να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους – απλά περπατώντας μέσα από το αεροδρόμιο.

Η Emirates ανακοίνωσε την έναρξη της πρώτης “βιομετρικής πορείας στον κόσμο”, όπως την αποκαλεί, η οποία προσφέρει στους πελάτες της ένα ομαλό και απρόσκοπτο ταξίδι στο αεροδρόμιο.

Κάνοντας ένα ντεμπούτο στον κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Ντουμπάι, ο αερομεταφορέας θα χρησιμοποιήσει την τελευταία βιομετρική τεχνολογία με ένα συνδυασμό αναγνώρισης του προσώπου και της ίριδας.

Ο βιομετρικός έλεγχος έχει ήδη εγκατασταθεί στο Emirates Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι. Μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές δοκιμές, η Emirates θα δρομολογήσει σύντομα δοκιμές βιομετρικής επεξεργασίας και στα άλλα βασικά σημεία του πελάτη στο αεροδρόμιο – check-in, σαλόνι και θυρίδα επιβίβασης – και στη συνέχεια σε πύλες διέλευσης.

Η βιομετρική διαδρομή ονομάζεται Smart Tunnel, έργο της Γενικής Διεύθυνσης Διαμονής και Αλλοδαπών στο Ντουμπάι (GDRFA) σε συνεργασία με την Emirates.

Οι επιβάτες περνούν απλά μέσα από μια σήραγγα και ελέγχονται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή την ανάγκη για φυσική σφραγίδα διαβατηρίου.