elliniko pswmi_rwsiaΕλληνικό ψωμί θα παρασκευάζουν στη ρωσική πόλη Σταυρούπολη, έπειτα από πρωτοβουλία για μεταφορά του μοντέλου λειτουργίας του ελληνικού φούρνου στη Σταυρούπολη. Επίτιμος καλεσμένος της “Εορτής Άρτου στη Νότιο Ρωσία” ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάσης Σκόρδας, ο οποίος επισκέφθηκε, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, την περιοχή της Σταυρούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο κ. Σκορδάς επίσης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο και τους επικεφαλής των επιτροπών τροφίμων, οικονομικών, τουρισμού και νεολαίας της περιφέρειας Σταυρούπολης. Ακολούθως ο κ. υφυπουργός συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της περιφέρειας κ. Βλαδίμηρωφ και τον πρώην υφυπουργό Γεωργίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και ηγετικό στέλεχος των ομογενών στη Ρωσία κ. Βλαδίμηρο Καΐσεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, που υποστήριξε εξαρχής τις σχετικές πρωτοβουλίες, «η ανταλλαγή διατροφικών εμπειριών και συνηθειών, εξελίσσεται σε άλλον ένα κρίκο που ενώνει τους ορθόδοξους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας», αλλά και αναδεικνύει την εξέχουσα θέση της ελληνικής κουζίνας στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής, την οποία ανακαλύπτουν πλέον περισσότεροι του 1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες ετησίως.