tourismos21605Είναι συνήθως από 25 έως 45 ετών, κάνουν ψώνια 500 ευρώ, αφήνουν πουρμπουάρ και παίρνουν ελληνικό χώμα πίσω στην πατρίδα τους…Αυτό είναι το προφίλ του Τούρκου τουρίστα όπως το μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νερμίν Γιουσούφογλου, συνεργάτιδα τουρκικού τουριστικού πρακτορείου.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι Τούρκοι τουρίστες είναι υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου και οι περισσότεροι έρχονται στην Ελλάδα για να ανακαλύψουν τις ρίζες τους, ενώ άλλοι επισκέπτονται τη χώρα μας για να κάνουν τουρισμό και να ψωνίζουν.

Μάλιστα, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη για τους Τούρκους τουρίστες είναι 500 ευρώ μόνο για αγορές, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα διαμονής, ενώ συνήθως αφήνουν και φιλοδώρημα ύψους 10-20 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τους Τούρκους τουρίστες απασχολεί ιδιαίτερα το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς τυχαίνει να μην μπορούν να ψωνίσουν λόγω κλειστών μαγαζιών. Την ίδια ώρα, αφού επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διαφημίζουν τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τα προϊόντα της χώρας μας, ενώ συχνά επιστρέφουν στην Ελλάδα.