ydroplano-hellenic seaplanesΚομβική Ημερίδα για το μέλλον της λειτουργίας των υδροπλάνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και την Ελληνική Αεροπορική ‘Ένωση.

Σημαντικοί εισηγητές και εκπρόσωποι οργανισμών, θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την αξιοποίηση των υδροπλάνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως «η Πτητική Λειτουργία Υδροπλάνων – Συνέργειες και Εμπορικές Εκμεταλλεύσεις», «Εμπειρίες της παρουσίας των Υδροπλάνων στους Παξούς», «Απόψεις της ‘Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων για τις πτήσεις υδροπλάνων» κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης αναφέρθηκε στα εξής:

«Για την Περιφέρειά μας, και ιδιαίτερα για την περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, η ενεργοποίηση και έναρξη πτήσεων υδροπλάνων είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς θα εξυπηρετήσει κατ’ αρχήν την επικοινωνία μεταξύ των νησιών μας, ακολούθως θα βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα και τελικά θα ωθήσει σε ανάπτυξη τον τουρισμό, το εμπόριο και την οικονομία της περιοχής μας. Ιδιαίτερα δε θα εξυπηρετήσουν τα μικρά νησιά της Περιφέρειάς μας που βρίσκονται αποκομμένα , ιδίως τους χειμερινούς μήνες και θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους».