pox1705Ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού κατά τη χειμερινή περίοδο μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων, έχει υποβάλλει η ΠΟΞ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ΠΟΞ προτείνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα.Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί εδώ και χρόνια, με καλά αποτελέσματα, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (“ski week” για τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης προκειμένου να ενισχυθούν τα χειμερινά θέρετρα) και που εφόσον συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού και με δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα Μέλη της Π.Ο.Ξ. (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), θα δρούσε άκρως θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης του χειμερινού τουρισμού της χώρας μας.

Επιπλέον, η ΠΟΞ προτείνει την πραγματοποίηση της συνηθισμένης πολυήμερης σχολικής εκδρομής των μαθητών σε περιοχές της ημεδαπής, όπου θα διασφαλίζεται η παροχή ενημέρωσης στους μαθητές για την πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά του τόπου. Προς τούτο, προτείνεται να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου (μέσω των πρωτοβάθμιων ενώσεων – Μέλη της ΠΟΞ), ούτως ώστε πριν οι μαθητές καταλήξουν στην απόφαση για τον τόπο πραγματοποίησης της εκδρομής τους να έχουν πληρέστερη γνώση.

Τέλος, όπως τονίζει η ΠΟΞ, η πρόταση της αντιμετωπίστηκε θετικά από την κυβέρνηση κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και βρίσκεται υπό επεξεργασία από τα αρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Παιδεία, ενώ σύντομα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.