Περισσότερο χρόνο για ταξίδια φαίνεται ότι διαθέτουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, σε αντίθεση με τα παιδιά τους που είναι απορροφημένα στην καριέρα τους και συνήθως εργάζονται πολλές ώρες.

Οι μεγαλύτερες γενιές έχουν εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα και έχουν διαφορετική προοπτική στη ζωή, δίνοντας προτεραιότητα στα ταξίδια και την οικογένεια σε αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Η μεσαία γενιά μαζεύει χρήματα για τη φύλαξη των παιδιών όταν αυτά βρίσκονται εκτός σχολικής κοινότητας και μερικές φορές αυτό αποδεικνύεται πιο διασκεδαστικό από το να μείνουν στο σπίτι των παππούδων.

Παράλληλα, χρησιμεύει ως ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά οι δύο γενιές, οι οποίες πιθανότατα μένουν ξεχωριστά, ενώ οι γονείς συνήθως κρατάνε τις διαθέσιμε ημέρες αδειών για τις διακοπές τους.

Τα ταξίδια της τρίτης γενιάς σχεδιάζονται συνήθως σε προορισμούς με βάση κάποια επέτειο όπως η αποφοίτηση του γυμνασίου του παππού ή η συνταξιοδότηση του παππού.

Συχνά περιλαμβάνουν ένα εγγόνι ή εγγόνια από μια οικογένεια κάθε φορά και όχι από όλα τα εγγόνια των παππούδων, σύμφωνα με στοιχεία από τα ταξιδιωτικά blogs.

Καθώς λοιπόν αυξάνεται η εν λόγω τάση, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αρχίζουν να στοχεύουν σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ. Ωστόσο, μια περιοδεία πρέπει να ενδιαφέρει τόσο τους παλαιότερους όσο και τους νεότερους ταξιδιώτες και πρέπει να ταιριάζει στα διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας τους.

Τέλος αρκετά δημοφιλής επιλογή είναι οι κρουαζιέρες της Disney που απευθύνονται κυρίως σε ταξιδιώτες διαφορετικών γενεών καθώς προσφέρουν πλήθος διαφορετικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το CruisePlanners.com.