Η United Airlines θα απαγορεύσει τα γατάκια και τα κουτάβια συναισθηματικής υποστήριξης στις εσωτερικές πτήσεις της καθώς και όλα τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης στις μεγαλύτερες διαδρομές της. Από το μέτρο εξαιρούνται τα ζώα-συνοδοί.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα δεν ισχύουν για κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 3 Ιανουαρίου και θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν με τα ζώα τους σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες.

Τον Ιανουάριο του 2018, ένας επιβάτης της United Airlines προσπάθησε να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς το Λος Άντζελες με ένα παγόνι συναισθηματικής υποστήριξης, τον Dexter.
Μάλιστα ήθελε να αγοράσει ένα εισιτήριο για το πουλί, κάτι που τελικά απορρίφθηκε από την αεροπορική εταιρεία επειδή δεν τηρούσε τις οδηγίες μεγέθους και βάρους.

Εκτός των ΗΠΑ, τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης δεν αναγνωρίζονται από τις περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.
Ωστόσο, επιτρέπεται στους επιβάτες να έχουν μαζί τους δωρεάν στην καμπίνα ζώα ως συνοδούς, ειδικά εκπαιδευμένα για να βοηθήσουν ένα άτομο με αναπηρία.