Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον λογαριασμό της στο Twitter χαρακτηρίζει τη φέτα, “την πιο διάσημη Ελληνίδα ΠΟΠ-σταρ”. Ταυτόχρονα με ανακοίνωση της βάζει τα πράγματα στην θέση τους ξεκαθαρίζοντας ότι θα έχουν να κάνουν μαζί της όσοι την σφετεριστούν την Ελληνική φέτα όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν”, τονίζει στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως επισημαίνει η Κομισιόν “θα συνεχίσει να την προωθεί και να την υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως”.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι “δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων – αντιθέτως πρόκειται για τομέα ο οποίος για την επιτροπή αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές. Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής”.