Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (3nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2019).

Στα πλαίσια του Συνεδρίου προσκαλείται όλη η επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, από την Ελλάδα και την Κύπρο, Έλληνες και Κύπριοι ερευνητές ανά την υφήλιο , να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να υποβάλλουν τις εισηγήσεις και τα Posters τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου που θα ενεργοποιηθεί σύντομα.

Τα δύο πρώτα – πρωτοπόρα και καινοτόμα για την Ελλάδα- Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς , που διοργανώθηκαν είχαν εξαιρετική επιτυχία, αγκαλιάστηκαν από όλη την επιστημονική κοινότητα και συμμετείχαν στο καθένα 500 σύνεδροι ,που προέρχονταν από την Ελλάδα ,την Κύπρο και από δεκάδες χώρες του κόσμου.

Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, το θεσμοθέτησε για τη χώρα ως ένα από τα εγκυρότερα και πιο αξιόπιστα του είδους του.

Το συνέδριο διοργανώνουν στις 25,26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.- Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage και EUERA Chair on Digital Cultural Heritage) , το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Εργαστήριο του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής-Σχολή Μηχανικών ) και ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Δίκτυο Περραίβια” .