festival olympou_2014Διπλωμάτες της Αυστρίας, Ελβετίας και Γερμανίας στο Αρχαίο Δίον ενόψει του φεστιβάλ Ολύμπου 2014

Στις εγκαταστάσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Δίον Πιερίας, έγινε την περασμένη Παρασκευή η δεύτερη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και των τριών χωρών, δηλαδή της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, οι οποίες συμμετέχουν στο μεγάλο φετινό πολιτιστικό γεγονός, που όπως φαίνεται θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι Βασίλειος Μανδύλας – επίτιμος πρόξενος της Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη, Έβελυν Παπαδοπούλου – επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη, Anita Englest – Zerbin – αναπληρώτρια γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και Peter Panes – διευθυντής του Ινστιτούτου «Γκαίτε» στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά έγινε μια σύντομη παρουσίαση της 42χρονης ιστορίας του Φεστιβάλ Ολύμπου με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, δηλώνοντας παράλληλα τη χαρά και την ικανοποίηση για την υλοποίηση της πρότασης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., καθώς και την ευχή του για να γίνει ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στην ιστορία του θεσμού.

Μετά οι εκπρόσωποι των χωρών κατέθεσαν τις αναλυτικές τους προτάσεις, με τις οποίες θα σχεδιασθεί το πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου και στο τέλος της παρουσίασης ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος έδωσε στους φιλοξενούμενους αναμνηστικά δώρα που αντιπροσωπεύουν την περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος προβολής και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο και συντονιστής της συνεργασίας, Γιάννης Κυρίτσης – πανεπιστημιακός καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟΥ BOISSONNAS», Πλάτων Τασχουνίδης, μέλος του Δ.Σ., Χάϊδω Παπαχατζή, μέλος της επιτροπής προβολής του Φεστιβάλ Ολύμπου  και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κώστας Μυστακίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 αποφασίσθηκε να γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου.

Μετά την εποικοδομητική συνάντηση οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο από την καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Σεμέλη Πινγιάτογλου και την αρχαιολόγο κ. Μαρία Ιατρού.