Την ανοδική πορεία του τουρισμού της Θράκης επεσήμανε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή. Αυτό όπως τόνισε μεταφράζεται σταδιακά σε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα ενόψει και του τελευταίου Σαββατοκύριακου της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας.

Αναφερόμενος στη Βαλκανική τουριστική αγορά ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι έχει τεράστια δυναμική. Γι ‘αυτό και η περιφέρεια απευθύνεται μεταξύ άλλων σε Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Ανοδική είναι η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα υποκινείται κυρίως από το αυξημένο ενδιαφέρον των Βαλκάνιων επισκεπτών. Παράλληλα και ο εσωτερικό τουρισμός φαίνεται πως ανακάμπτει σημαντικά, με τα πρώτα θετικά στοιχεία να αποτυπώνονται από τις ημέρες των Χριστουγέννων.

“Βασίλισσα” η Ξάνθη

Σε “βασίλισσα” του καρναβαλιού αναδεικνύεται και φέτος η Ξάνθη, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες. Συγκεκριμένα, οι πληρότητες που ξεπερνούν το 95% το τριήμερο της Αποκριάς σημειώνονται όχι μόνο στα ξενοδοχεία και υπάρχοντα καταλύματα της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως στη Ροδόπη, την Καβάλα και την Κομοτηνή.