Σημαντικά εξακολουθούν να είναι τα ηθικά ταξίδια στους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα της Exodus Travels. Ειδικότερα, το 79% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσε ότι ελπίζει να γίνουν πιο ηθικά συνειδητοποιημένοι στις μελλοντικές τους μετακινήσεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Exodus από την OnePoll. Συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί που ταξίδεψαν εκτός Βορείου Αμερικής και Καραϊβικής τα τελευταία τρία χρόνια.

Μερικές βασικές διαπιστώσεις της έρευνας έχουν ως εξής :

-78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο ηθικά συνειδητοποιημένους από ό, τι πριν από 10 χρόνια

-Πάνω από το 91% των ερωτηθέντων ταξιδιωτών δήλωσε ότι τα “δεοντολογικά” ταξίδια ήταν σημαντικά για αυτούς,

-39% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να αισθάνεται «ταξιδιωτική ενοχή» στα προηγούμενα ταξίδια του στο εξωτερικό. Το εν λόγω ποσοστό αφορούσε κυρίως σε πρακτικές όπως κολύμβηση με δελφίνια ή λήψη φωτογραφιών με άγρια ζώα σε αιχμαλωσία.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ένας συνδυασμός προσωπικής αναζήτησης, αυξημένης ανησυχίας για το περιβάλλον, social media, παρακολούθηση ειδήσεων και ντοκιμαντέρ όπως το Blackfish τους έκανε πιο συνειδητοποιημένους για τη συμπεριφορά τους ως ταξιδιώτες.

Τέλος, ο μέσος όρος των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 33% περισσότερο εάν αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι τους θα έχει εγγυημένο ηθικό «αποτύπωμα» στο ταξίδι τους.