espa0204Πρώτης τάξεως χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσα από τον επενδυτικό νόμο μπορούν να αναζητήσουν επαγγελματίες 100 διαφορετικών ειδικοτήτων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 28η Φεβρουαρίου.

Από τη σύσταση επισκέψιμης αγροτουριστικής μονάδας, οινοποιείου, ελαιοτριβείου ή τυροκομείου και συσκευαστηρίου οπωροκηπευτικών και μονάδας επεξεργασίας αιθέριων ελαίων, μέχρι την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικών, ζωοτροφών και τη δημιουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και μικρών ξενοδοχείων, προβλέπονται ενισχύσεις που ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια φτάνουν μέχρι και το 50% της επιλέξιμης δαπάνης.

Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις το κατώτατο ύψος επενδυτικού σχεδίου πρέπει να είναι 100.000 ευρώ.

Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», με τη συνδρομή του γενικού διευθυντή της εταιρείας PK Consulting Group Κώστα Παπαδόπουλου, που ειδικεύεται στην προετοιμασία των επενδυτικών φακέλων για χρηματοδότηση από τον επενδυτικό νόμο και άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ, παρουσιάζουν έναν οδηγό για το ποιες δραστηριότητες μπορούν να ενισχυθούν, καθώς και τις επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η ενασχόληση με κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα εμπεριείχε πάντοτε ένα ρίσκο που σε κάποιες δραστηριότητες και γεωγραφικές περιοχές ήταν αρκετά υψηλό. Η αδυναμία πρόσβασης στην εύκολη χρηματοδότηση αποτελούσε πάντοτε τον πονοκέφαλο σε κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τη μεταποίηση αλλά και την παροχή υπηρεσίας έρχεται να βοηθήσει ο Επενδυτικός Νόμος 3908/11, με καταληκτική όμως ημερομηνία υποβολών την 28-2-14.

Ο επενδυτικός νόμος που με διάφορες τροποποιήσεις συνεχίζει μέχρι σήμερα να χρηματοδοτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών τόσο των υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και των νέων ή/και των υπό σύσταση επιχειρήσεων έρχεται να ολοκληρώσει ένα χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών από το 2011 που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την επωνυμία 3908/11 από τον σχετικό νόμο με τον οποίο προκηρύχτηκε.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται 100 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διαφόρους τομείς όπου με βασική προϋπόθεση την υποβολή επενδυτικού πλάνου και ελάχιστου ποσού των 100.000 ευρώ μπορούν να αλλάξουν τις όποιες επενδυτικές σκέψεις είχατε μέχρι τώρα και να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επιχειρηματική επιλογή.

imerisia