Αυξάνονται συνεχώς τα ταξίδια κρουαζιέρας σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), η οποία κυκλοφόρησε τα τελευταία στατιστικά για τις κρουαζιέρες.

Η κρουαζιέρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά.

Αυτό εξάλλου υποδηλώνουν τα ποσοστά ανόδου της 7% από το 2017 έως το 2018 με 28,5 εκατομμύρια επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά της Βορείου Αμερικής συνεχίζει να αυξάνεται με άνοδο των επιβατών κατά 9% (14,2 εκατ. επιβάτες) το 2018.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας αντιπροσωπεύει το 2% της συνολικής παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας και βρίσκεται σε συνεχή κίνηση με τον διεθνή τουρισμό παγκοσμίως.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού UNWTO, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6% το 2018, ενώ τα κρουαζιερόπλοια αυξήθηκαν κατά 7%.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

  • Αυξάνει τη δημοτικότητά της η Μεσόγειος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Υπήρξε αύξηση κατά 8% από το 2017 έως το 2018, με συνολικά πάνω από 4 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στην περιοχή.
  • Οι επιβάτες αναζητούν επίσης μικρότερες κρουαζιέρες. Τα δρομολόγια κρουαζιέρας επτά ημερών αυξάνονται κατά 9%. Οι τριήμερες κρουαζιέρες αυξάνονται επίσης κατά 10% το 2018, σύμφωνα με την έρευνα.
  • Η Καραϊβική έχει ήδη επανέλθει. Οι τελευταίες ιδέες αποκαλύπτουν ότι το ταξίδι στα νησιά είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Ένα εντυπωσιακό 11,3 εκατομμυρίων επιβατών κρουαζιερόπλοιων ταξίδεψε στην Καραϊβική το 2018 με ετήσια αύξηση 6%.
  • Διψήφια αύξηση καταγράφει η Αλάσκα με ποσοστό 17% των επιβατών το 2017 και αύξηση κατά 13% το 2018.
  • Η ανάπτυξη της Ασίας ήταν πιο μετριοπαθής μετά από αρκετά χρόνια έντονου ενδιαφέροντος. Το περασμένο έτος σημειώθηκε αύξηση 5% με 4,2 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.