Πάνω από 3 εκατομμύρια Βρετανοί θα επωφεληθούν από τις εορταστικές αργίες στις επόμενες εβδομάδες για να κάνουν μακροχρόνιες διακοπές, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).

  • Το 23% των Βρετανών σκοπεύει να κάνει διακοπές κατά την περίοδο του Πάσχα.
  • Το 26% αυτών παίρνουν την ετήσια άδεια μεταξύ αυτής της Παρασκευής (19 Απριλίου) και των αργιών (6 Μαΐου).

“Εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μεγαλύτερο διάλειμμα διακοπών, καθώς το Πάσχα είναι φέτος αργά. Πολλοί κοντινοί προορισμοί θα προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες καθώς ο καιρός είναι πιθανό να είναι θερμότερος από το Πάσχα του 2018”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA Mark Tanzer.

Που θα ταξιδέψουν οι Βρετανοί στο εξωτερικό

Σύμφωνα με την ABTA η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, οι Μαλδίβες, η Ιαπωνία, το Μεξικό και το Ντουμπάι είναι οι πιο ευνοημένοι προορισμοί κατά την περίοδο των διακοπών των Βρετανών, μαζί με την Μαγιόρκα, την Τουρκία, την ηπειρωτική Ισπανία, τη Μάλτα, τη Μαδέρα και τα Κανάρια Νησιά.

Φως και στις καλοκαιρινές κρατήσεις, λόγω επέκτασης Brexit

Μετά την επέκταση της Brexit, η ABTA ελπίζει ότι πολλοί Βρετανοί θα χρησιμοποιήσουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

“Η επέκταση του Brexit δίνει στου Βρετανούς ασφάλεια για να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει όσον αφορά τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στην ΕΕ καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού”, πρόσθεσε ο Mark Tanzer.