Το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου ξεκινά στην Πάτρα η υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». Πρόκειται για μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων (έναρξη – τερματισμός Λιμάνι Πάτρας), την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ποδηλατικές διαδρομές που θα διεξαχθούν σε Πάτρα, Μεσολόγγι – Αιτωλικό, Πάλαιρο – Μύτικα, και Λόγγο Αιγίου, από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου 2019.

Η Δυτική Ελλάδα εντάχθηκε Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF) και σε ότι αφορά τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει το τμήμα από Μενίδι έως Δερβένι.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στην δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.