Τα χνάρια της περσινής θερινής τουριστικής σεζόν ακολουθεί και η φετινή για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με δημοσίευσης της Εταιρεία για την Έρευνα της Κατανάλωσης.

Η χειμερινή σεζόν, καθώς οδεύει προς το τέλος της, παρουσίασε αύξηση κρατήσεων 4%, ενώ ο τζίρος των κρατήσεων μέχρι τέλος Μαρτίου παρουσίασε μικρή πτώση 1% σε σχέση με πέρυσι.

Η Γερμανοί τουρίστες φέτος στρέφονται και σε εγχώριους προορισμούς στη Βαλτική και τις Άλπεις, σύμφωνα με την TUI, από την οποία όσον αφορά το γερμανικό τουρισμό σημειώνεται πως οι περσινοί αριθμοί ρεκόρ ενισχύουν ανοδικά και τους φετινούς.

Συμφωνία με την ΤUI φαίνεται πως υπάρχει και από την εταιρεία ταξιδίων DER Touristik Deutschland, η οποία παρατηρεί πως δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, μια κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή στον τουριστικό κλάδο διότι συμπιέζεται το κέρδος.

Με θετική καταναλωτική διάθεση λοιπόν, και θετικά πρόσημα αναμένεται πολλοί Γερμανοί επισκέπτες να ταξιδέψουν και στην Ελλάδα, μιας και σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα, ο επικεφαλής για την Ευρώπη της DER Touristik Ρενέ Χέρτζοκ είχε αναφέρει πως το 2019 θα είναι το έτος της Ελλάδας για τον τουρισμό λόγω της σωστής σχέσης ποιότητας και τιμής.

Άλλοι προορισμοί για το καλοκαίρι, εκτός της Ελλάδας, είναι, σύμφωνα με τον Χέρτζοκ,  η Τυνησία και η Αίγυπτος, ενώ για πιο μακρινά ταξίδια η εταιρεία προτείνει, χάρη στις μειωμένες τιμές τους, τη Νότια Αφρική και τη Ναμπίμπια, αλλά και τις Μαλδίβες και την Ταϊλάνδη.