Οι αγρότες στο Μαρόκο βρήκαν τρόπο να προσελκύσουν τουρίστες και να μαζέψουν χρήματα, αλλά και τον μπελά τους με τους φιλόζωους.

Οι διάσημες και πολυφωτογραφημένες κατσίκες που ανεβαίνουν στα κλαδιά του δέντρου Argania στο Μαρόκο είναι μία απάτη για την προσέλκυση τουριστών.

Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός φωτογράφος Ααρών Γκεκόσκι. Όπως λέει αγρότες αναγκάζουν τις κατσίκες να ανέβουν στα δέντρα, ώστε να χρεώνουν τουρίστες για να τραβήξουν μια φωτογραφία.
Μάλιστα ο Βρετανός φωτογράφος αποκάλυψε ότι οι κατσίκες αντικαθίστανται με άλλες όταν κουράζονται.

Κι ενώ οι αγρότες φαίνεται αξιοποιούν στο έπακρο την επιχειρηματική ευκαιρία, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καλή διαβίωση των ζώων ανησυχούν ότι η πρακτική δεν είναι προς το καλύτερο συμφέρον των κατσικιών.

“Η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ζώου είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, δηλώνει ο Geoffrey Dennis, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Προστασίας Ζώων.
Αυτές οι αναφορές είναι ανησυχητικές και οι τουρίστες στο Μαρόκο πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πάντα μπορεί να μην είναι όπως φαίνεται.
Κάθε φορά που τα ζώα χρησιμοποιούνται για τουριστικές δραστηριότητες, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν από την παράδοση των χρημάτων.
Η διασφάλιση ότι η καλή διαβίωση των ζώων προστατεύεται πάντα πρέπει να αποτελεί το κύριο μέλημα”.