Σημαντικές προσπάθειες γίνονται εκ’ μέρους του επιτελείου Τουρισμού της Σρι Λάνκα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των τουριστών απέναντι στον προορισμό, μέσω της συμμετοχής του Οργανισμού Τουρισμού σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Σρι Λάνκα, Κισού Γκόμες, στην Ταξιδιωτική Έκθεση ATM 2019, που πραγματοποιείται 28 Απριλίου με 1 Μαΐου στο Ντουμπάι,  οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 30% μέσα στους επόμενους δύο μήνες, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Προτεραιότητα, όπως εξήγησε, είναι να αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, για άμεση βοήθεια, περίθαλψη και ενημέρωση, ενώ ο στρατός και οι αστυνομικές αρχές δουλεύουν σκληρά για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Σρι Λάνκα αμέσως μετά τις επιθέσεις, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συνεδριάσεις με στόχο τον καθορισμό ενός στρατηγικού πλαισίου ανάκαμψης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων των ακυρώσεων και συντήρησης της τουριστικής βιομηχανίας, αφού μία στις δέκα οικογένειες της χώρας εξαρτάται από τον τουρισμό.