rwsoitourostes2301Είναι άλλη μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και εκτός από ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και αρκετά αποκαλυπτική ως προς τα ευρήματα για τις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, σε σύγκριση μάλιστα με βασικούς ανταγωνιστές μας. Η σχετική έρευνα διενεργήθηκε πολύ πρόσφατα σε δείγμα 500 Ρώσων, κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μόσχας, σε δύο ηλικιακές ομαδες, 18-234 και 35-55, μέσου και ανώτερου εισοδήματος και οι οποίοι έχουν ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές σε χώρα του εξωτερικού τα τελευταία δύο χρόνια.

Σήμερα παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία Index Box – τα πλήρη θα παραδοθούν σε λίγες εβδομάδες – παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Π. Λειβαδά, ενώπιον Ρώσων και ελλήνων επαγελματιών και δημοσιογράφων.

Τι δείχνουν, συνοπτικά, αυτά τα πρώτα ευρήματα:

Η Ελλάδα είναι πέμπτη στην κατάταξη των χωρών που επισκέφθηκαν οι ερωτηθέντες τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την Τουρκία, την Αίγυπτο, Ταϊλάνδη και Ισπανία και πριν τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Τσεχία και την Κύπρο.

Στο ερώτημα για ποιον προορισμό θα επιθυμούσαν να επισκεφθούν, η χώρα μας έρχεται 16η, αλλά με την τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (+13 μονάδες). Στις πρώτες θέσεις είναι η Αυστραλία και η Ωκεανία, η Ισπανία (με αύξηση 20 ποσοστιαίων μονάδων), η Ιταλία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ταϊλάνδη (με αύξηση 14 ποσοστιαίες μονάδες). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία, δηλαδή οι πιο δημοφιλείς προορισμοί βάσει πραγματοποιηθέντων ταξιδιών, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, 24η και 25η, με μείωση 21 και 16 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα.

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό Ρώσων που την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, σε ποσοστό 54%, μεταξύ  Τουρκίας, Αιγύπτου, Ταϊλάνδης και Ισπανίας. Έχει το δεύτερο χαμηλότερο, 27%, στις επισκέψεις κάθε δύο-τρία χρόνια και επίσης το δεύτερο χαμηλότερο, 18%, στις επισκέψεις κάθε χρόνο. Και στις δύο τελευταίες κατηγορίες, τα υψηλότερα ποσοστά επαναλαμβανόμενων τουριστών τα έχουν η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Η πλειονότητα των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα διαμένουν 10-13 διανυκτερεύσεις (ποσοστό 35%). Για 7-9 διανυκτερεύσεις έρχεται το 32% και για 14-16 διανυκτερεύσεις το 22%. 

Έχουμε την εντονότερη εποχικότητα στις αφίξεις Ρώσων από τις άλλες χώρες, πλην Ταϊλάνδης, με το υψηλότερο ποσοστό, πάνω από 25%, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου. Καλύτερη εποχικότητα, έχει μακράν η Αίγυπτος και ακολουθεί η Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο tourismlobby