Δυναμική έναρξη κάνει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η τουριστική κίνηση στην Πάρο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οι αφίξεις για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 ήταν αυξημένες κατά 163% συγκριτικά με το 2016.

Ταυτόχρονα άνοδο παρατηρείται και στην κίνηση του λιμανιού. Για την ίδια περίοδο την επισκέφθηκαν 98.724 περισσότεροι επισκέπτες σε σχέση με το 2012, καταγράφοντας αύξηση 19%.

Συνολικά, το 2018 η Πάρος υποδέχθηκε σχεδόν 700.000 τουρίστες. Μάλιστα, η Επιτροπή Τουρισμού & Ανάπτυξης του Δήμου προβλέπει ότι οι τουρίστες το 2019 θα ξεπεράσουν τους 800.000.

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Σημαντική εξέλιξη για την οικονομία του νησιού είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τριάντα ημέρες. Η σεζόν κλείνει τέλη Σεπτέμβρη και κάποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Ποιοτικός τουρισμός στην Πάρο

Μακρυά από το μοντέλο του φθηνού τουρισμού μαζικής διασκέδασης οδεύει η Πάρος.

Πλέον έχει αρχίσει να μαγνητίζει τουρίστες από ποιοτικές αγορές, όπως είναι το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία.

Στην Πάρο πλέον έρχονται άνθρωποι για να περπατήσουν στα χαρτογραφημένα μονοπάτια κατά μήκος του νησιού, ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη που συμμετέχουν στον «Ποδηλατικό Γύρο», λάτρεις του ναυταθλητισμού που λαμβάνουν μέρος κατά καιρούς σε αγώνες, αλλά και αθλητικές ομάδες που έρχονται για προπόνηση.