Ο υπεύθυνος προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου του Χονγκ Κονγκ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε σχέση με τα πρότυπα ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific στην έκθεση για την έρευνα σχετικά με την παραβίαση δεδομένων πελατών της το περασμένο έτος.

Ο Επίτροπος για τα προσωπικά δεδομένα του Χονγκ Κονγκ, Στέφαν Χάι-Γουουνγκ, χαρακτήρισε “χαλαρή” την διαχείριση ασφάλειας δεδομένων της Cathay και κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει τα τρωτά σημεία στο σύστημα προστασίας της και να αναλάβει δράση για την κάλυψη των κενών.

Σύμφωνα με την έκθεση στοιχεία για περισσότερα από 9 εκατομμύρια επιβάτες διακυβεύτηκαν σε παραβίαση που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Χάκερς είχαν πρόσβαση σε 860.000 αριθμούς διαβατηρίων καθώς και περίπου 245.000 αριθμούς ταυτότητας στο Χονγκ Κονγκ.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε από την πλευρά της ότι αξιολογεί τα πορίσματα της έκθεσης έχει ήδη αναλάβει δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας στη διαχείριση δεδομένων, την ασφάλεια δικτύων και τον έλεγχο πρόσβασης.