Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις UberAir είναι πραγματικότητα. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο σε Ντάλας και Λος Άντζελες και η τρίτη πόλη στην οποία η Uber λανσάρει τη νέα της σειρά είναι η Μελβούρνη.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης της UberAir, με την ονομασία eVTOL, αποτελούν διασταύρωση ελικοπτέρου και Drone και αναμένεται να “πιάσουν δουλειά” το 2023, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των μεγάλων αστικών κέντρων και μείωσης του χρόνου ταξιδιού.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις της Μελβούρνης θα μεταφέρουν επιβάτες από το εμπορικό κέντρο Westfield στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Αυτό είναι ένα ταξίδι  περίπου 19 χιλιομέτρων  που συνήθως διαρκεί περίπου 25 λεπτά με το αυτοκίνητο, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10 λεπτά με τη χρήση της υπηρεσίας UberAir.

Το ιπτάμενο ταξί θα αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα και θα έχει ακτίνα δράσης έως 100 χιλιομέτρων χωρίς επαναφόρτιση της μπαταρίας. Τον πρώτο καιρό θα έχει πιλότο, ενώ στην πορεία θα κινείται αυτόνομα.

Οι πελάτες θα μπορούν να καλούν το ιπτάμενο όχημα, όπως κάνουν και για τα συμβατικά οχήματα της Uber, όμως όπως ένα κανονικό ελικόπτερο εκείνο μπορεί μόνο να απογειώνεται ή να προσγειώνεται από ταράτσες και ανοιχτούς χώρους ονόματι Skyports, με την Uber να οραματίζεται στο μέλλον πιάτσες αεροταξί με το στόλο της.

Η Uber εργάζεται επί του παρόντος με αρκετές εταιρείες για να σχεδιάσει τα ιπτάμενα οχήματα, ενώ συνεργάζεται ήδη NASA από πέρυσι το Νοέμβριο για τη διαχείριση των διαδρομών των ιπτάμενων ταξί, κάτι ανάλογο δηλαδή με το λογισμικό για τα συμβατικά οχήματα της Uber στους δρόμους καθώς και για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την εναέρια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσα στις πόλεις.