Η Japan Airlines παρέλαβε το πρώτο A350 XWB στη βάση της Airbus που βρίσκεται στην Toulouse της Γαλλίας.Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που παράγεται από την Airbus για την αεροπορική εταιρεία.

Το γεγονός- ορόσημο παρακολούθησαν ο Διευθυντής Εκπρόσωπος και Πρόεδρος της εταιρείας, Yoshiharu Ueki, μαζί με τον εμπορικό διευθυντή της Aibus, Christian Scherer.
30 αεροσκάφη A350 XWB έχει παραγγείλει συνολικά η Japan Airlines, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δεκαοχτώ αεροσκάφη A350 XWB και δεκατρία A350-1000.

Το A350-900 αρχικά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε υψηλής συχνότητας εσωτερικές διαδρομές, ενώ το A350-1000 που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα πραγματοποιεί πτήσεις στο διεθνές δίκτυο μεταφορέων.
Το πρώτο αεροσκάφος θα κάνει “πρεμιέρα” στη διαδρομή Χανέντα-Φουκουόκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα χωρίζεται σε First, Buisness και Οικονομική θέση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πτήση του πρώτου JAL A350-900 θα πραγματοποιηθεί με ένα μείγμα συμβατικού και συνθετικού καυσίμου, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα.
Το A350 XWB θα παρέχει ασυναγώνιστη επιχειρησιακή ευελιξία και αποδοτικότητα για όλα τα τμήματα της αγοράς μέχρι και πολύ μακρινές αποστάσεις (15,000 χιλιόμετρα).
Διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αεροδυναμικό σχεδιασμό, καθώς και νέους κινητήρες με οικονομία καυσίμου. Όλα αυτά θα προσφέρουν ασύγκριτα επίπεδα λειτουργικής απόδοσης, με 25% μείωση της καύσης των καυσίμων και των εκπομπών.

Η καμπίνα του, που διαθέτει 2 διαδρόμους, είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένη ώστε να προσφέρει στους επιβάτες και το πλήρωμα την πιο σύγχρονη και άνετη εμπειρία πτήσης.
Μέχρι τον Μάιο η “οικογένεια” των A350 XWB, είχε δεχθεί 893 παραγγελίες από 51 πελάτες παγκοσμίως, εξέλιξη που τα καθιστά ως τα καλύτερα αεροσκάφη που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα.