του Γιάννη Τσιρογιάννη

Η νέα γενιά Micra γύρισε οριστικά σελίδα στο κεφάλαιο της πολύχρονης ιστορίας του. Έκανε στροφή προς τον (Ευρωπαϊκό) εξορθολογισμό με την κατάθεση μιας ώριμης ολοκληρωμένης πρότασης.

Το νέο Micra λοιπόν κλείδωσε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το επιτυχημένο σε ταξινομήσεις μεν, αρκετά basic δε απερχόμενο μοντέλο, που πρωταρχικό σκοπό είχε να τροφοδοτεί ανελλιπώς τον τεράστιο μύλο του fleet. Δεν χωρά αμφιβολία πως το supermini της Nissan δέχθηκε ως “μάνα εξ ουρανού” τη διορθωτική κίνηση σε ότι αφορά στον κινητήρα το τελευταίο διάστημα.

Με αυτό τον τρόπο αποκτά πια “οπτική επαφή” με τα υψηλά κλιμάκια της κατηγορίας, την οποία είχε απολέσει μέχρι πρότινος.

Εξωτερικά, η προχωρημένη σχεδίαση κερδίζει μεμιάς τις εντυπώσεις ενώ δεν είναι μυστικό πως αρέσει πολύ και στις γυναίκες. Εντός, το νέο σύστημα πολυμέσων NissanConnect συνδυάζεται με οθόνη αφής 7 ιντσών πιο μαλακά πλήκτρα και περισσότερες δυνατότητες.

Παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με Android Auto και Apple CarPlay, ενημέρωση του χάρτη αλλά και του λογισμικού με τη μέθοδο Over The Air.

Στο δρόμο, εκτός από την σαφώς καλύτερη απόκριση του νέου 1000άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα, η ακαμψία του πλαισίου είναι εκείνη που αποκομίζεις με το «καλημέρα».

Γεγονός που επιτρέπει σωστό σετάρισμα σε ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης, ακόμη και για οδηγούς με περισσότερες απαιτήσεις.

Το ώριμο πάτημα, οι ουδέτερες αντιδράσεις και η προβλεψιμότητα συμπληρώνουν το οδικό παζλ του Micra, εννοείται μαζί με λιγότερο θόρυβο από τον 100άρη κινητήρα και συνολικά καλύτερο τράβηγμα. Τιμή: Από €14.290 (έκδοση Energy).