Οι μαζικές ακυρώσεις στο εξωτικό νησί του Αγ. Δομίνικου εξαιτίας των δεκάδων θανάτων οδήγησαν σε άνοδο-έκπληξη των κρατήσεων σε άλλα νησιά της Καραϊβικής, όπως είναι η Τζαμάικα, οι Μπαχάμες και η Αρούμπα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ForwardKeys.

Η ταξιδιωτική κίνηση του Αγ. Δομίνικου έπεσε κατά 74.3% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με τις ακυρώσεις να πέφτουν βροχή για το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου αγγίζοντας το 51,2%.

Παρόλα αυτά, ενώ σε Τζαμάικα, Μπαχάμες και Αρούμπα παρατηρούνταν μικρή ποσοστιαία μείωση της τουριστικής κίνησης, οι ακυρώσεις του Αγ.Δομίνικου τόνωσαν τον τουρισμό τους οδηγώντας σε άνοδο 26%, 44,5% και 31,3% αντίστοιχα.

Οι τουριστικές αρχές του Αγ. Δομίνικου προσπαθούν να επανορθώσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα ασφαλές νησί με τους θανάτους να αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Σημειώνεται, πως η Αμερική αποτελεί την σημαντικότερη αγορά του Αγ.Δομίνικου συνεισφέροντας στο 17.2% του ΑΕΠ και το 39,1% των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC).