Σχεδιασμένο να συμβάλλει θετικά στις τοπικές κοινωνίες, είναι το νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στον προορισμό της Thomas Cook, το Love Local.

Οι νέες εμπειρίες θα δώσουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να συμμετέχουν στις τοπικές παραδόσεις και το σημαντικότερο, να συμβάλλουν στη διατήρηση του προορισμού διακοπών τους που είναι και το σπίτι για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Περισσότερες τοπικές εμπειρίες ζητούν οι ταξιδιώτες σε σχέση με 10 χρόνια πριν

  • Δύο στους πέντε Βρετανούς είναι πιο πιθανό να επιλέξουν δραστηριότητες που ωφελούν την τοπική κοινότητα ποσοστό μεγαλύτερο από ότι πριν από δέκα χρόνια.
  • Οι μισοί παραθεριστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψουν σε έναν προορισμό και να υποστηρίξουν ανεξάρτητες επιχειρήσεις από ότι ήταν πριν από μια δεκαετία.
  • Το ένα τρίτο είναι πιο διατεθειμένοι να επιλέξουν εμπειρίες που χαρακτηρίζουν τις τοπικές παραδόσεις.

Στόχος, οι 70 τοπικές εμπειρίες έως το καλοκαίρι του 2020

Το Love Local περιλαμβάνει περίπου 13 τοπικές εμπειρίες στους πελάτες της Thomas Cook σε προορισμούς όπως η ηπειρωτική Ισπανία, η Λανθαρότε, το Γκραν Κανάρια, το Μεξικό και η Κούβα.
Περισσότερες εμπειρίες θα προστεθούν καθ’ όλη τη θερινή περίοδο με στόχο να φτάσουν τις 70 έως το καλοκαίρι του 2020.

Στη γραφική πόλη Ρέους της Ισπανίας, οι πελάτες θα πάνε με τα ποδήλατά τους για «Εξερεύνηση σταφυλιών» σε αμπελώνες και ελαιώνες σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.
Θα μιλήσουν από την οικογένεια που παράγει βιολογικό κρασί στον αμπελώνα τους προτού δοκιμάσουν το βραβευμένο ελαιόλαδο που γίνεται στο αγρόκτημα δίπλα.

Στην Κούβα, οι παραθεριστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ως Κουβανοί για μια ημέρα σε μια κοινότητα που δεν έχει επηρεαστεί από τον τουρισμό.
Η Love Local τοπική εμπειρία περιλαμβάνει μια επίσκεψη σε μια φυτεία ανανά και συνάντηση στο χωριό Alcala με αγρότες της Κούβας σχετικά με τα μυστικά του παραδοσιακού καφέ, δοκιμή φρούτων της περιοχής φρούτα και άλλες τοπικές γεύσεις.
Η μέρα τελειώνει με το φύτεμα ενός δέντρου στο δάσος της κοινότητας.

Οι πελάτες της Thomas Cook θέλουν περισσότερα στις διακοπές από την πισίνα του ξενοδοχείου

“Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι πελάτες μας λένε ότι θέλουν περισσότερα στις διακοπές από την πισίνα σε ένα ξενοδοχείο, τονίζει η Sandra Killick, επικεφαλής της βιώσιμης ανάπτυξης στον προορισμό Thomas Cook UK.
Για πολλούς, η ανάμειξη με τις τοπικές κοινότητες και η γνώση ενός τόπου γίνεται όλο και πιο σημαντική.
Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τόσα πολλά από τα κράτη που στέλνουμε τους παραθεριστές.
Το νέο πρόγραμμα μας Love Local θα επιτρέψει στους πελάτες μας να κάνουν την διαφορά συνεισφέροντας στους κατοίκους, την οικονομία και το περιβάλλον των προορισμών”.

Οι Love Local τοπικές εμπειρίες ξεκινούν από 12 ευρώ το άτομο και οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέσω του Thomas Cook ή απευθείας στα θέρετρα.