afikseis2405Από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς θα είναι φέτος η χώρα μας, καθώς οι αυξήσεις στην επιβατική κίνηση των περισσότερων αεροδρομίων της χώρας μας, θα αγγίξει, και σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπεράσει, το 50%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικήσεων των αεροδρομίων, οι οποίες βασίζονται στα αιτήματα που ήδη έχουν καταθέσει οι αεροπορικές εταιρείες, είτε για τακτικές πτήσεις είτε για πτήσεις τσάρτερ, για τη θερινή περίοδο, πολλά αεροδρόμια τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στην ελληνική περιφέρεια θα… βουλιάζουν καθημερινά από πτήσεις και επιβάτες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη κινητοποιηθεί με επιθεωρήσεις σε δέκα αεροδρόμια, μετακίνηση προσωπικού από την κεντρική υπηρεσία, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και συμφωνίες με στρατιωτικά αεροδρόμια να «στηρίξουν» τα πολιτικά, όπου και αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Βάσει των αιτημάτων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα γίνονται έως και 10 προσγειώσεις και απογειώσεις την ώρα, στη Ρόδο 9, στη Θεσσαλονίκη 7, στην Κω 5, στην Κέρκυρα 4 και στη Μύκονο και τη Σαντορίνη θα φτάνουν και θα αναχωρούν δύο δρομολόγια την ώρα. Για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αιτήματα έχουν υποβάλει 108 αεροπορικές εταιρείες, για τη Ρόδο 98 και για την Κέρκυρα 74. Εντυπωσιακή, θα είναι και η αύξηση του τουρισμού στη Μύκονο, η οποία φέτος θα συνδέεται με 28 προορισμούς. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει 52% περισσότερα δρομολόγια, ενώ από το αεροδρόμιο του νησιού αναμένεται να διακινηθούν συνολικά τη θερινή περίοδο έως και 1,22 εκατομμύρια επιβάτες. Επίσης 1,4 εκατομμύριο επιβάτες υπολογίζεται ότι μπορεί να διακινηθούν και μέσω του αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Μαρία Μόσχου 

imerisia