Μικρό καλάθι για τη φετινή σεζόν κρατούν οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα μείωση από 8-12% καταγράφουν οι προκρατήσεις για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες στην Πιερία.

Αντίθετα για τη Θάσο η υστέρηση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο δεν φαίνεται να ξεπερνά το 3%.

Σύμφωνα με δηλώσεις της πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά «το μήνυμα για τη μειωμένη τουριστική κίνηση της χρονιάς δόθηκε από το Μάϊο, οπότε και καταγράφηκε μία πτώση της τάξης του 25% στην Πιερία».

«Πέρυσι για πρώτη χρονιά είχαμε Άγγλους στην περιοχή, ωστόσο φέτος, εκτιμούμε πως είναι μειωμένοι κατά 30%. Οι Γερμανοί που αποτελούν παραδοσιακά μία καλή δεξαμενή τουριστών για την Πιερία είναι μειωμένοι κατά 12 έως 15%» αναφέρει η κα. Ξυπτερά.

Οδικός ο τουρισμός στη Θάσο

Το 60- 70% των τουριστών που παραθερίζουν στη Θάσο την προσεγγίζουν οδικώς. Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης. Σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη η Αγγλία και η Γερμανία που αποτελούσαν βασικούς ‘πελάτες’ του νησιού φέτος επιλέγουν άλλες περιοχές.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει τους ξενοδόχους της περιοχής αλλά και της Καβάλας είναι οι περιορισμένες πτήσεις σε σχέση με πέρυσι για το αεροδρόμιο της Καβάλας.