pargaΜία ακόμη αυστριακή εφημερίδα ,η ”Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν ΄΄, έκανε εκτενές αφιέρωμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο με τίτλο “Στην ανέγγιχτη Δύση της Ελλάδας”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην Ήπειρο συναντά κανείς την πιο πλούσια σε δάσος και νερό ,οροσειρά της Ελλάδας και το δεύτερο πιο ψηλό βουνό της χώρας , το Σμόλικα, που το χειμώνα στην κορυφή του το ύψος του χιονιού φθάνει τα 5 μέτρα .

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους…τεμπέληδες και χρεοκοπημένους Έλληνες που “παρά την άγρια φύση των τεράστιων χαραδρών , κατόρθωσαν να κατασκεύασουν τον αυτοκινητόδρομο Εγνατία .” Με αυτό τον τρόπο, τονίζεται, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει με ευκολία τις μακρινές περιοχές ανάμεσα στον Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος .

Στη συνέχεια, γίνεται λόγος για την Πάργα, η οποία χαρακτηρίζεται ως το “Άλφα και το Ωμέγα” της Ηπείρου .

Ακόμη , τονίζεται ότι 46 χώρια και πόλεις της Ηπείρου είναι διατηρητέες περιοχές συνδυάζοντας ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με το φυσική ομορφιά του τόπου .Υπάρχουν ακόμη αξιοθαύμαστα συντηρημένες εκκλησίες και πλατάνια 3.000 ετών.

Τέλος , στο άρθρο δεν παραλείπεται ειδική αναφορά στο Μέτσοβο και τον γνωστό πολιτικό από την περιοχή , Ευάγγελο Αβέρωφ για την πολιτική του σταδιοδρομία και προσφορά .