Άρθρο του Γρηγόρη Τάσιου, Προέδρου ΠΟΞ , υποψηφίου με τη ΝΔ στο νομό Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική έχει επιλογή. Γυρίζει σελίδα! Από υποσχέσεις χορτάσαμε στη Χαλκιδική όλα τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τα μεγάλα λόγια συνοδεύτηκαν από μικρές πράξεις και η απερχόμενη κυβέρνηση αποδείχθηκε ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του μεταπολιτευτικού παλαιοκομματισμού.

Με την αναξιοπιστία της υπονόμευσε κάθε αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο μας και μας καταδίκασε να ζούμε κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές μας.

Σήμερα όλοι οι Χαλκιδικιώτες αναγνωρίζουν πως το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ καθαρό. Είναι η επιλογή ανάμεσα στο χθες της στασιμότητας που ζήσαμε αυτά τα χρόνια και το πιο φωτεινό αύριο που αξίζουμε πραγματικά.

Είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Για να τελειώνουμε με τα άλλοθι της αδράνειας και του “αυτό δεν γίνεται”.

Για να ενώσουμε χέρια και να πετύχουμε τους στόχους που αναλογούν στην προσφορά, στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους ανθρώπους του τόπου μας. Η Χαλκιδική λοιπόν έχει επιλογή. Επιλογή αλλαγής. Γυρίζει σελίδα!

Με σχέδιο βασισμένο στις αξίες της αριστείας για προϊόντα και υπηρεσίες, της συνεργασίας μεταξύ όλων των δημιουργικών δυνάμεων του Νομού και της εξωστρέφειας με όρους ανταγωνιστικής ποιότητας, η Χαλκιδική μπορεί να κερδίσει το αναπτυξιακό μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχω αναλάβει προσωπικά επτά ξεκάθαρες δεσμεύσεις, τις οποίες και θα υπηρετήσω στο ακέραιο με την εντολή των συμπολιτών μου:

1. Αναβάθμιση του οδικού δικτύου για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας, για να δημιουργήσουμε λεωφόρους τουρισμού και εμπορίου και να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα σε όλο το Νομό, ώστε κανένας Χαλκιδικιώτης να μη νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

2. Άμεση ολοκλήρωση του φράγματος Χαβρία και του συνοδευτικού δικτύου που θα λύσει τα θέματα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.

3. Ανάδειξη της Χαλκιδικής σε τουριστικό προορισμό παγκοσμίου επιπέδου και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας.

4. Ενίσχυση της εκπαίδευσης με τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών υποδομών, ειδικών σχολείων για παιδιά με ειδικές δεξιότητες και ΕΠΑΛ Τουρισμού.

5. Προσέλκυση και στήριξη μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας, για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πάντα σε ένα καθαρό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και ανταποδοτικότητας προς τις τοπικές κοινωνίες.

6. Ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών χώρων μας και συνολικά της Χαλκιδικής ως γενέτειρας της τεράστιας προσωπικότητας του Αριστοτέλη. Μπορούμε να έχουμε 365 μέρες το χρόνο εκατομμύρια ξένους επισκέπτες συνεδρίων, φοιτητικών προγραμμάτων όλων των πανεπιστημίων του κόσμου.

7. Τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της Χαλκιδικής με: – απλοποίηση διαδικασιών και δικαιότερη κατανομή των άμεσων πληρωμών, – παροχή κινήτρων για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας – άνοιγμα νέων αγορών για ποιοτικά προϊόντα της Χαλκιδικής, μέσα από οργανωμένες δράσεις εξωστρέφειας.

Την καλύτερη Χαλκιδική που αξίζουμε θα τη δημιουργήσουμε όλοι εμείς, μαζί! Εμείς που πιστεύουμε στις αξίες και στους άξιους. Εμείς που αφήνουμε στην άκρη τα μικρά που χωρίζουν, γιατί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Εμείς που ξέρουμε πως “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!”.