Tην αξιολόγηση των ταξιδιωτικών τους εμπειριών σε ολόκληρο τον κόσμο ζήτησε από τους αναγνώστες του το Travel+Leisure. Ειδικότερα, συγκέντρωσε τις απόψεις τους σχετικά με τις καλύτερες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, αεροπορικές εταιρείες, ιαματικά λουτρά και πολλά άλλα.

Παράλληλα, ζήτησαν από τους αναγνώστες να τις αξιολογήσουν για τα αξιοθέατα και τα ορόσημα τους, για ψώνια, πολιτισμό, κουζίνα, φιλικότητα και συνολική αξία.

Η δεκάδα έχει ως εξής :

10- Udaipur, Ινδία

Με βαθμολογία 87,80, το Udaipur στο ινδικό κράτος του Ρατζαστάν κατατάχθηκε στη 10η καλύτερη πόλη στον κόσμο φέτος. Το Udaipur είναι γνωστό περισσότερο για τις λίμνες και τα όμορφα ιστορικά παλάτια από ότι οι σύγχρονοι ουρανοξύστες. Είναι η μοναδική πόλη της Ινδίας που εμφανίζεται σε αυτόν τον κατάλογο.

9 – Φλωρεντία, Ιταλία

Η όμορφη ιταλική πόλη στην περιοχή της Τοσκάνης έχει καταφέρει να ταξινομηθεί στις καλύτερες πόλεις του Travel + Leisure για τουλάχιστον δέκα συναπτά έτη. Η Φλωρεντία ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της μεσαιωνικής εποχής.

8 – Κιότο, Ιαπωνία

Το Κιότο βαθμολογήθηκε την 8η καλύτερη πόλη στον κόσμο με βαθμολογία 88,42. Είναι απίστευτα δημοφιλής στους Αμερικανούς και στους Ευρωπαίους τουρίστες.

7- Τόκιο, Ιαπωνία

Το Τόκιο, η πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο, είναι επίσης μια από τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου. Οι ταξιδιώτες του περιοδικού αναγνώρισαν το Τόκιο για την εξυπηρέτηση των ντόπιων, την κουζίνα, την καθαριότητα και τη νυχτερινή ζωή.

6- Ubud, Ινδονησία

Το Ubud στο Μπαλί είναι για τους ναούς και τις απότομες χαράδρες του. Η πόλη έχει πληθυσμό μόλις 75.000 κατοίκων, αλλά προσελκύει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.

5- Oaxaca, Μεξικό

Τρεις πόλεις του Μεξικού έχουν φτάσει στις 10 καλύτερες πόλεις του πλανήτη. Η Oaxaca έλαβε βαθμολογία 89,16. Αυτή η πόλη στο νοτιοδυτικό Μεξικό έχει ένα μεγάλο αριθμό κτιρίων αποικιακής εποχής και αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

4- Mexico City, Μεξικό

Με βαθμολογία 89.30, η Πόλη του Μεξικού πλασαρίστηκε σε υψηλότερη θέση από την Oaxaca. Βρίσκεται στην κοιλάδα του Μεξικού και είναι η παλαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής.

3- Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Η πόλη των 700 ετών βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ping. Είναι το σπίτι για περισσότερους από 300 βουδιστικούς ναούς. Το Τσιάνγκ Μάι προσελκύει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.

2- San Miguel de Allende, Μεξικό

Ονομάστηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο το 2018 και το 2017, αλλά φέτος κατέλαβε την 2η θέση με σκορ 90,23.

1- Hoi An, Βιετνάμ

Το Hoi An στο Βιετνάμ ανέβηκε από το Νο. 8 το 2018 στην κορυφή φέτος. Οι τοπικές τέχνες, ο πολιτισμός και τα τρόφιμα προσελκύουν πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι ντόπιοι είναι επίσης φιλικοί προς τους τουρίστες. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO με εξαιρετικά διατηρημένα κτίρια και ορόσημα.