Ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης, η Πορτογαλία παραμένει ισχυρός υποψήφιος στην παγκόσμια αγορά MICE.
Έχει καλή υποδομή, δίκτυο, προσβασιμότητα, άριστες αεροπορικές συνδέσεις από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική και τους καλύτερους προορισμούς (DMCs) για τους επαγγελματίες των εκδηλώσεων.
Η Πορτογαλία έχει καλές καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο, καθώς και καταπληκτική τοπική και διεθνή κουζίνα.
Δικαίως η χώρα προωθεί προορισμούς της, στην παγκόσμια αγορά MICE.

Οι 7 προορισμοί MICE που προωθεί η Πορτογαλία

Πόρτο και Βοράς

  • Το Πόρτο είναι ένας τέλειος προορισμός για ένα ταξίδι κινήτρων, συνέδριο ή συνέδριο, προσφέροντας πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εξαίσια γαστρονομία και είναι δημοφιλής στους επιχειρηματίες ταξιδιώτες και στους τουρίστες.
    Θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη. Η πόλη εξυπηρετείται από βραβευμένο αεροδρόμιο με εξαιρετικές συνδέσεις με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ ένα σύγχρονο τερματικό κρουαζιέρας που μπορεί επίσης να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.
    Η περιοχή, ιστορικά γνωστή για την κλωστοϋφαντουργική και υποδηματοποιία της, η οποία συνεχίζει σήμερα, έχει γίνει εθνικό και διεθνές κέντρο γνώσεων στον τομέα της μηχανικής, της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής και της αρχιτεκτονικής.
    Μπορεί να στηρίξει την βιομηχανία MICE, με το συνεδριακό κέντρο Alfandega, το εκθεσιακό πάρκο Exponor, το περίπτερο πολλαπλών χρήσεων Guimaraes και το Europarque.

Το κέντρο της Πορτογαλίας

  • Το κέντρο της Πορτογαλίας (Central Centro de Portugal) είναι ιδανικό για όσους διοργανωτές MICE θέλουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.
    Η περιοχή, προσβάσιμη από αμφότερα τα αεροδρόμια του Πόρτο και της Λισαβόνα, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το τοπίο, τον πολιτισμό και την παράδοση, καθώς και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια.
    Με 12 εκθεσιακούς χώρους, το Convento d S. Francisco στην παλιά πανεπιστημιακή πόλη Coimbra, περίπου 1 ώρα από το αεροδρόμιο του Πόρτο και 2 ώρες από τη Λισαβόνα, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 400 άτομα στον χώρο εκκλησίας της παλιάς μονής και έως και 1.125 άτομα 650 τετραγωνικών μέτρων Grand Auditorium.
    Το μοναστήρι του Σαν Φρανσίσκο είναι ένα εξαιρετικό κτίριο, συνδυάζοντας άψογα την ιστορική αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το σχεδιασμό.

Περιφέρεια της Λισαβόνας και της Κασκαΐς

  • Η Λισσαβόνα, η πρωτεύουσα, ξεχωρίζει από άλλες πορτογαλικές πόλεις, ως πρώτη επιλογή διοργανώσεων MICE.
    Παγκόσμιες πτήσεις, μεγάλη ποικιλία χώρων και καταλυμάτων κάνουν την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αγαπημένη για τη βιομηχανία MICE.
    Ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα, το Κασκαΐς και το Εστορίλ είναι γοητευτικά παραθαλάσσια θέρετρα με όμορφες μαρίνες, βίλες, ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ και μεγάλες εγκαταστάσεις τουρισμού.
    Τόσο η πρωτεύουσα όσο και οι γύρω περιοχές της προσφέρουν ιστορία και πολιτισμό, υπέροχα τοπία και εξαιρετική τοπική κουζίνα.

Αλαντεχα

  • Η μεγαλύτερη περιοχή της Πορτογαλίας φημίζεται για τις ερημικές παραλίες, τις ανοιχτές πεδιάδες, τους λόφους και τη γαστρονομία που βασίζονται σε απλά υλικά όπως το ψωμί, το ελαιόλαδο και τα βότανα.
    Είναι επίσης γνωστή για δύο δημοφιλείς προορισμούς για την βιομηχανία MICE της Πορτογαλίας. Την χερσόνησο Τρόια και η Έβορα.
    Η χερσόνησος Τρόια διαθέτει ξενοδοχεία με δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων σημαντικού μεγέθους (μέχρι 1.000 άτομα).
    Βρίσκεται κοντά στις παραλίες και το φυσικό πάρκο Arrábida. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκδηλώσεις, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες και διασκέδαση.
    Η Έβορα είναι επίσης ελκυστική για τον επιχειρηματικό τομέα και είναι πιο κατάλληλη για τη φιλοξενία μικρών και μεσαίων εκδηλώσεων (μέχρι 200 ​​άτομα).
    Αυτή η πόλη, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα και το ιστορικό της κέντρο χαρακτηρίζεται ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς.

Αλγκάρβε

  • Η πιο σημαντική τουριστική περιοχή στο νότο της Πορτογαλίας, το Αλγκάρβε είναι γνωστό για τις παραλίες του στο Ατλαντικό, τα ασβεστωμένα ψαροχώρια, τα χαμηλά βράχια και τα όμορφα γήπεδα γκολφ.
    Η περιοχή είναι δημοφιλής για τη διοργάνωση διασκέψεων μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους και είναι γνωστή για εκτοξεύσεις προϊόντων όπως τα αυτοκίνητα. Είναι γνωστή για την άριστη διαμονή και τις εγκαταστάσεις της, όλες τις εποχές του χρόνου, το γκολφ, το σπα, το σέρφινγκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθιστώντας τον κορυφαίο προορισμό κίνητρων.

Αζόρες

  • Οι Αζόρες έχουν χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αδρανή ηφαίστεια, φυσικές θερμές πισίνες, μαγικές λίμνες και κουζίνα με υλικά από τη γη και τη θάλασσα.
    Το αρχιπέλαγος των 9 νησιών προσφέρει πολλές εσωτερικές και παραθαλάσσιες δραστηριότητες, από κανό ή αναρρίχηση στο όρος Pico στο νησί Pico, το υψηλότερο σημείο στην Πορτογαλία στα 2.350 μέτρα ή καταδύσεις στα καταγάλανα και ζεστά νερά. Το Teatro Micaelense στην Ponta Delgada του νησιού Sao Miguel, μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια για μέχρι 500 συμμετέχοντες.

Μαδέρα

  • Εκπληκτικά τοπία, πυκνά καταπράσινα δάση, καταπράσινα βουνά και ανθισμένους κήπους με έντονα χρώματα και το νησί προσφέρει μια αξέχαστη τοποθεσία για εκδηλώσεις MICE.
    Το κέντρο MICE είναι στην καρδιά της Φουνσάλ, με το Συνεδριακό Κέντρο της Μαδέρα και το Πανεπιστήμιο της Μαδέρα, μεταξύ των καλύτερων χώρων για διοργανώσεις.
    Η Μαδέρας είναι γνωστή για την ποιότητα, τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση μεσαίων εκδηλώσεων και κινήτρων.