tourism today_sbcΟυραγός είναι η Ελλάδα στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στον τουρισμό. Τούτο επισημαίνει στην εκπομπή Tourism Today ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ κ. Πάρις Τσάρτας.

Η τουριστική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κ. Τσάρτα, συνδέεται άμεσα με την ποιότητα στο τουριστικό προϊόν και η Ελλάδα έχει ανάγκη από πανεπιστημιακά τμήματα, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά για την ύπαρξη εκπαιδευμένου προσωπικού στον τουριστικό τομέα. Εξάλλου, από τους 1,5 εκατ. απασχολούμενους στον τουρισμό στην Ελλάδα, μόλις οι 250.000 προέρχονται από τουριστικές ή οικονομικές σπουδές. Παράλληλα, ο κ. Τσάρτας τονίζει ότι η απορρόφηση των αποφοίτων του μεταπτυχιακού στον τουρισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι πολύ γρήγορη, ενώ καταγγέλλει ότι υπάρχουν δύο ιδρυμένα τμήματα στον τουρισμό στο ΠΑ.ΠΕΙ. και δεν λειτουργούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσάρτας υποστηρίζει ότι ο τουρισμός είναι ο πιο δυναμικός τομέας οικονομίας στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα το 2011 ανακηρύχθηκε 1ος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Ωστόσο, παρόλο που γίνονται παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα για τον τουρισμό, σύμφωνα με τον κ. Τσάρτα αποτελεί αναγκαιότητα η ύπαρξη συνεκτικής ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής. Τέλος, ο ίδιος διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη για την έξοδο από τα μνημόνια θα προκύψει από τον τουρισμό.

Οι ανακαινίσεις και ο τουρισμός συντηρούν την αγορά των παρκέτων, τονίζει στο Tourism Today ο διευθύνων σύμβουλος της Π-Καρράς & Υιοί Α.Ε., Γιάννης Καρράς. Η εταιρεία, με έδρα την Κηφισιά, από το 1969 δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και το εμπόριο παρκέτων, ξύλων για deck πισινών, επίπλων κήπου, βερνικιών και χρωμάτων κ.α. Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, οι τιμές πλέον έχουν πέσει στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της value for money υπηρεσίες, συμβουλές και εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος, στην ίδια εκπομπή παρουσιάζεται ρεπορτάζ για την επαναφορά της Brussels Airlines στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Tourism Today, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, προβάλλεται από το SBC την Τετάρτη στις 22:30 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.