Νέα συνεργασία σύναψε ο αντασφαλιστικός γίγαντας Munich Re με την ισραηλινή ταξιδιωτική start up Roomer Travel (Roomer).

H Roomer Travel προσφέρει μια καινοτόμο υπηρεσία στους καταναλωτές που ονομάζεται Flex. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αλλάξουν τα σχέδιά τους χωρίς να διακινδυνεύσουν την αξία κράτησης των καταλυμάτων τους.
Παράλληλα, μπορούν να ακυρώσουν την κράτησή τους – μέχρι 24 ώρες πριν το check-in – και να διεκδικήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αυτό ακόμη και αν το ξενοδοχείο τους δεν προσφέρει επιστροφή χρημάτων.

Η Roomer δηλώνει ότι χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση AI, είναι σε θέση να εντοπίσει και να εξετάσει πρόσθετες παραμέτρους που μέχρι σήμερα δεν θα είχαν ληφθεί υπόψη κατά την κράτηση.

Αλλά παρά την προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συμβούν μεγάλες, απροσδόκητες και απρόβλεπτες χρεώσεις, από πράγματα όπως φυσικά γεγονότα.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Roomer συνεργάστηκε με την Munich Re. Βάσει της μεταξύ τους συνεργασίας η εταιρεία αντασφάλισης ανέπτυξε μια ασφαλιστική λύση που προστατεύει τη Roomer από μεγάλες, μη αναμενόμενες χρεώσεις.