kerameikos1204

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεχούς παρουσίας των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων & ποτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να αναπτύξουν την εξωστρέφεια τους, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως συντονιστικός φορέας, θα δώσει δυναμικό παρόν στο festival “ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΟΡΤΗ – ΓΕΥΣΕΙΣ: ΑΝΟΙΞΗ 2014”, που διοργανώνεται από 9 έως 11 Μαϊου 2014, στην “ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ” του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι, Κεραμεικός, Αθήνα), από το πολύ γνωστό περιοδικό “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ” και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού. Στο ενιαίο stand της Π.Β.Α. θα συμμετάσχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και από τα 5 μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με δικό τους ανεξάρτητο χώρο.

Το εν λόγω festival είναι το τρίτο στη σειρά εμπορικό γεγονός που διοργανώνεται από το “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ”, μετά τα δύο που προηγήθηκαν με το ίδιο σχετικά concept και με εξαιρετικά μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Γενικότερα, το festival «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό την βεβαιωμένη ποιότητα. Οργανώνεται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο) και το χειμώνα (το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου). Έχει το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής, στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.).

Λόγω του πολύ πιστού αναγνωστικού κοινού που διαθέτει το περιοδικό “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ”, το festival “ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΟΡΤΗ – ΓΕΥΣΕΙΣ” παρουσιάζει κάθε φορά εξαιρετικά υψηλή επισκεψιμότητα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων τελικών & συνειδητοποιημένων καταναλωτών, αλλά και εμπορικών αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα.