airplane-seatsΜε… φόρα από τον χειμώνα ξεκίνησε η φετινή τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα αποτυπώνονται στα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπου καταγράφηκε σημαντική άνοδος της κίνησης εξωτερικού, αύξηση-έκπληξη των επισκεπτών από αναδυόμενες αγορές και ισχυρές ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης στα δρομολόγια εσωτερικού.

Η απόφαση των αεροπορικών να αυξήσουν σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις τους σε διεθνή δρομολόγια της Ελλάδας αποδείχθηκε σωστή αφού οδήγησε αμέσως σε αύξηση 17,7% της επιβατικής κίνησης εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο των αεροπορικών εταιρειών στη διαμόρφωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Η σταθεροποίηση της ανοδικής τάσης της επιβατικής κίνησης απ’ όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς φαίνεται πως κλειδώνει χάρη στο διψήφιο ποσοστό αύξησης της κίνησης από παραδοσιακές, αλλά και βασικές αναδυόμενες αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εταιρείες αύξησαν 15,71% τις διαθέσιμες θέσεις τους στη γραμμή Αθήνα-Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αυξηθούν 15,64% στο α’ τρίμηνο. Με ανάλογες κινήσεις, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 11,61% στη γραμμή Αθήνα-Παρίσι και 13,73% στο δρομολόγιο Αθήνα-Ρώμη. Η κίνηση, μάλιστα, αυξήθηκε ακόμα και προς το Μιλάνο κατά 4,52% εν μέσω χειμώνα, επιβεβαιώνοντας πως αρκετοί Έλληνες άρχισαν να ξανασκέφτονται τα ψώνια στη γειτονική Ιταλία.

Παύλος Υψηλάντης 

euro2day