Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μόλυβου θα πραγματοποιηθεί φέτος 16-19 Αυγούστου στο Μόλυβο της Λέσβου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη δράση στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν δεχθεί πιέσεις από την προσφυγική κρίση, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και την προσέλκυση μουσικόφιλων επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Βασικός του στόχος του μουσικού φεστιβάλ είναι η προβολή της Λέσβου και της Ελλάδας διεθνώς μέσω των συνεργασιών με τις ξένες Πρεσβείες και αντιπροσωπείες καθώς και μέσω των διάσημων καλλιτεχνών που συμμετέχουν, εξοικειώνοντας παράλληλα τη νέα γενιά του νησιού με ακούσματα κλασικής μουσικής.

Τι διαφορετικό θα έχει φέτος

Για πρώτη φορά φέτος, τέσσερις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα γίνουν εκτός νησιού και συγκεκριμένα στην Χίο, από τις  8  έως και τις 12 Αυγούστου.

Με την λήξη των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων και πριν την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2019 Συναυλία «γέφυρα» – που θα συνδέσει το περσινό με το φετινό φεστιβάλ – από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Άγκντερ Νορβηγίας στο Μετόχι Αγ. Αναργύρων Μονής Λειμώνος στην Καλλονή με τίτλο: «Από τη Γέννηση στο Διάλογο».

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 13-19 Αυγούστου, οι μουσικοί που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα διοργανώνουν 10λεπτα μουσικά δρώμενα – έκπληξη στους δρόμους του Μολύβου, δίνοντας στους επισκέπτες την μοναδική ευκαιρία να τους ακούσουν να τους δουν και να τους γνωρίσουν από κοντά.