volos

Τουριστικό λεωφορείο στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών τουριστικών πόλεων, ετοιμάζεται να αποκτήσει ο Βόλος. Η δρομολόγηση ενός ανοιχτού διώροφου τουριστικού λεωφορείου, που θα αναλαμβάνει την περιήγηση των επισκεπτών βρίσκεται ήδη «στα σκαριά» με πρωτοβουλία της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Η διαδρομή μέσω τουριστικού λεωφορείου, θεωρείται ο πλέον οικονομικός σε χρόνο και χρήμα τρόπος, προκειμένου να γνωρίσει ο επισκέπτης τις ομορφιές και την ιστορία μιας τουριστικής περιοχής, ιδίως αν δεν έχει την πολυτέλεια πολυήμερης παραμονής.

Πρόκειται για ένα μέσο, ευρέως διαδεδομένο στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, το οποίο επιλέγουν κυρίως μεμονωμένοι ταξιδιώτες, για να πάρουν μια πρώτη «γεύση» της περιοχής την οποία επισκέπτονται.

Τα παραπάνω στοιχεία, εξέτασε η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δημ. Κολυνδρίνη, έχει ήδη ξεκινήσει να συντάσσει το φάκελο, προκειμένου να διεκδικήσει άδεια για τη λειτουργία κλειστής διαδρομής μέσα στην πόλη.

Στις σκέψεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, είναι η δρομολόγηση διώροφου ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου, μέσω του οποίου, οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του Βόλου.

Το λεωφορείο προγραμματίζεται να είναι 70 θέσεων, ειδικά διαμορφωμένο για μικροφωνική, προκειμένου οι επιβάτες –τουρίστες, μέσω ακουστικών να ενημερώνονται στη γλώσσα τους για το τι βλέπουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και για την ιστορία της πόλης.

Το δρομολόγιο προγραμματίζεται να ξεκινά από το χώρο του λιμανιού, πιθανότατα από την προβλήτα ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων, να περνά από την Ιάσονος μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, να ανεβαίνει στην Ανακασιά στο Μουσείο του Θεόφιλου, να περνάει από το κτίριο Τσαλαπάτα και να φθάνει μέχρι και το Θέατρο των Παγασών.

Η διαδρομή θα διαρκεί περίπου μία ώρα και η απόσταση δεν θα είναι μεγαλύτερη από 30 περίπου χιλιόμετρα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον Κολυνδρίνη, αν όλα πάνε καλά, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η έκδοση της άδειας για την κλειστή διαδρομή, το κόστος της οποίας θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο.

Το τουριστικό γραφείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, εξετάζει παράλληλα με τη δρομολόγηση λεωφορείου και τη δρομολόγηση ενός τουριστικού τρένου – attraction στην παραλία της πόλης.Το τρένο θα εκτελεί το δρομολόγια από τα Ψαράδικα μέχρι τον Αναυρο μετ’ επιστροφής και στόχος είναι να λειτουργεί από Απρίλιο έως και Οκτώβριο.