
Ένα pop-up εστιατόριο στο Κέιπ Τάουν, προσφέρει προσφέρει γκουρμέ λιχουδιές με έντομα. ‘Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες του με τα γεύματα από εναλλακτικά υλικά. «θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το εστιατόριο “The Insect Experience” φιλοδοξεί να εντάξει τα έντομα ως πηγή τροφής στην πόλη του Κέηπ Τάουν με κομψό, καινοτόμο και βιωματικό τρόπο.
Μενού με προνύμφες
Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως κροκέτες προνύμφες μαύρης μύγας, πατάτες τηγανητές από αλεύρι με σκουλήκι μοπάνι και μπισκότα από σκουλίκι.
“Τα πιάτα μας από έντομα είναι πλήρη από φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, μαγνήσιο. Είναι μια σούπερ τροφή, επισημαίνει ο σεφ του Mario Barnard.
Είναι μια βιώσιμη πρωτεϊνική εναλλακτική λύση για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη, από τα τρόφιμα”.
Τα περισσότερα από τα έντομα προέρχονται από τη Νότια Αφρική ή από την γειτονική Ζιμπάμπουε.
Το εστιατόριο δεν είναι μοναδικό του είδους στον κόσμο. Το Μεξικό είναι διάσημο για τις βρώσιμες ακρίδες χαπουλίνες.
Στην Ελβετία, επίσης υπάρχει εστιατόριο με έντομα στη Βέρνη. Προσφέρει μάλιστα και μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες και ντόπιους με τα έντομα ως πρώτη ύλη.