crete

Σημαντική αύξηση κρατήσεων σημειώνεται φέτος στις μονάδες αγροτουρισμού της Κρήτης, από Ευρωπαίους, αλλά και Αμερικάνους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των μονάδων, ολοένα και αυξάνονται οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για την ενδοχώρα της Κρήτης .Η αύξηση φέτος σε σύγκριση με πέρυσι είναι αισθητή, αν και προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθεί με συγκεκριμένα ποσοστά. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης Κορίνα Μηλιαράκη τα αγροτουριστικά καταλύματα έχουν φέτος περισσότερη ζήτηση κυρίως από Άγγλους, Σκανδιναβούς, Αμερικάνους και Καναδούς.

Να σημειωθεί ότι και πολλοί Γάλλοι και Ολλανδοί έρχονται ξανά και ξανά στην Κρήτη. «Έχουμε πολλούς επαναλαμβανόμενους τουρίστες στην Κρήτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό», σχολιάζει η κ. Μηλιαράκη.
Σύμφωνα με την κ. Μηλιαράκη, στο πλαίσιο της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης στην οποία ανήκουν 70 μονάδες. Ενώ αρκετοί ακόμα ιδιοκτήτες έχουν δείξει ενδιαφέρον να πιστοποιηθούν και να υπαχθούν, καταβάλλεται προσπάθεια διασύνδεσης με χώρους εστίασης, παραδοσιακά καφενεία και οινοποιεία.

Αρκετοί είναι οι πελάτες που δαπανούν στη διαμονή τους 150- 200 ευρώ τη βραδιά.

Η αύξηση των διαμονών στις αγροτουριστικές μονάδες της Κρήτης ξεκίνησε πέρυσι και φέτος όπως όλα δείχνουν σταθεροποιείται αυτή η ανοδική πορεία. Τον Απρίλιο οι κρατήσεις ήταν ικανοποιητικές λόγω και των εορτών του Πάσχα.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σημαντικά τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές εντός Κρήτης, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ενδοχώρα.

Αρκετοί είναι οι ξένοι επισκέπτες του νησιού που εκτός από τους διεθνώς γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του, ενδιαφέρονται για εκδρομές με λεωφορεία στην ενδοχώρα ώστε να περπατήσουν σε σοκάκια παραδοσιακών οικισμών, να δουν από κοντά ξωκλήσια, μοναστήρια, φυσικές ομορφιές όπως φαράγγια, ποτάμια και οροπέδια, να γευθούν την γνήσια παραδοσιακή κρητική κουζίνα και να γνωρίσουν την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου.