A380-emiratesΝα στηρίξουν του Σέρβους πολίτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στα Βαλκάνια, ζητά η διοίκηση του Εθνικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας .

Μέχρι στιγμής η Ιταλία, η Τουρκία και η Βουλγαρία έχουν ήδη απαντήσει θετικά ενώ αναμένεται απάντηση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί υπ’ αριθμόν ένα προορισμό για τους Σέρβους τουρίστες.

Το συνολικό ποσοστό ακυρώσεων για ταξίδια προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 10%-15% συνολικά για τη φετινή θερινή σεζόν, για την οποία αναμενόταν -πριν από τις πλημμύρες- αύξηση των τουριστικών ροών από Σερβία προς τη χώρα μας κατά 5% μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, επτά στους δέκα Σέρβους (ποσοστό 70%) επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε το 2013 στις κρατήσεις Σέρβων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (+39,24%), αλλά και σε εκείνα της Χαλκιδικής (+10%).